KOŠARKA

"Zmajevi" nakon pet godina stižu u Zenicu

Bh. selekcija igra protiv Švedske

V. BEGUNIĆ

27.7.2014


Nakon skoro punih pet godina, naša najbolja košarkaška selekcija nastupit će u nedjelju (17 sati) u Zenici, gdje će u Gradskoj areni (kapacitet 6.100 mjesta) igrati prijateljski meč protiv Švedske, koju vodi naš trener Vedran Bosnić.

Zenička Arena bila je prije pet godina sretna za bosanskohercegovački tim. Tada su, sa 82:77, u okviru baraža košarkaški "Zmajevi" dobili Belgiju.

Na dobrom putu

Naš već iskusni krilni centar Elmedin Kikanović ističe da su bh. reprezentativci trijumfom na proteklom turniru u Sarajevu pokazali da ćemo imati dobar tim i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. te da ćemo se sigurno i plasirati na završnicu.

Kikanović je, uz pleja Nemanju Gordića, jedini igrač iz sadašnjeg sastava koji je i prije pet godina igrao u Zenici.

- Mada smo imali dosta povreda i otkaza igrača, pokazali smo da smo na dobrom putu i da smo, za ovu fazu, dobro pripremljeni, kako fizički, tako i taktički.

Naravno, ovo su samo pripremne utakmice, u kojima rezultat nije toliko bitan, ali svako voli pobijediti - kaže Kikanović te dodaje:

Slijedi Trst


- Najvažnije je, ipak, da budemo pravi za 13. avgust i našu prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Velike Britanije u Londonu - ističe Kikanović.

Nakon Šveđanina, naš tim putuje na turnir u Trst, gdje ćemo igrati protiv Srbije, Kanade i domaćina Italije, kojoj ćemo se pokušati revanširati za jedini poraz na turniru u Sarajevu.

Sav prihod ide u humanitarne svrhe

Sav prihod sa zeničkog meča bit će doniran u humanitarne svrhe kao pomoć poplavama ugroženim područjima naše države pa je, uz podršku "Zmajevima", dolazak publike bitan i s tog aspekta. Cijena ulaznice je 5 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.