KOŠARKA

Neven Spahija pomoćni trener Atlanta Hawksa

Prvi pomoćnik Mikea Budenholzera

Fena

5.8.2014

 

Trofejni hrvatski košarkaški trener Neven Spahija karijeru će nastaviti kao prvi pomoćnik Mikea Budenholzera, glavnog trenera Atlanta Hawksa, objavljeno je na službenoj internet stranici ovog NBA kluba.


Bivši hrvatski selektor, osvajač Eurokupa s Valencijom te državni prvak u šest različitih zemalja - Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji, Litvaniji, Izraelu i Turskoj - postao je prvi hrvatski trener s angažmanom u NBA ligi.

- Neven je jedan od najuspješnijih evropskih trenera i oduševljen sam što je u našoj ekipi, rekao je glavni trener Mike Budenholzer s kojim je Spahija surađivao još u danima kad je Budenholzer bio pomoćnik Greggu Popovichu u San Antonio Spursima.

- Nesumnjivo je da će naš klub profitirati od drugačije perspektive koju Neven donosi i od njegovog bogatog iskustva, dodao je Budenholzer.

Vijest o Spahijinom angažmanu objavio je glavni menadžer Hawksa Danny Ferry, koji je prije dvije godine stigao na tu poziciju također iz ureda San Antonio Spursa. Uvjeti pod kojima je Spahija došao u Atlantu nisu objavljeni, u skladu s klupskom politikom.

Posljednji trenerski angažman Spahija je imao početkom prošle sezone u Ciboni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.