KOŠARKA

Srbi srušili Hrvate sa "nemogućom" tricom u zadnjim sekundama

Na pripremnom turniru u Francuskoj

(F. Me.)

9.8.2014

 

 

Ako je jučerašnji poraz od domaćina na pripremnom turniru u Francuskoj 71:81 bio bizaran (osam minuta prije kraja Hrvatska je imala 10 razlike, da bi Francuzi napravili nevjerovatnu seriju 22:2 i tako zaključili utakmicu), što onda reći za poraz u drugom kolu turnira protiv Srbije 83:84 nakon produžetaka.
 
Izabranici Jasmina Repeše su imali sve, i na koncu regularnog dijela utakmice i na kraju produžetka, no dvije nemoguće trice, najprije Marka Simovića od table za produžetak, a onda i Bogdana Bogdanovića 5 sekundi prija kraja sa 8 metara preko ruke, odlučile su pobjednika, piše "Index,hr".

Hrvatska je u meč ušla loše i Srbi su laganim koševima Simonovića i sjajnog Raduljice iz minute u minuti povećavali prednost koja je u jednom trenutku, sredinom druge četvrtine iznosila čak  i 9 poena razlike. S obje strane igrala se loša i negledljiva košarka s puno grešaka i izgubljenih lopti, u čemu je lošom igrom prednjačila Hrvatska. Ipak, dva posljednja napada u prvom poluvremenu Hrvatska koristi i na odmor se otišlo sa prihvatljivih 34:39.

 

 
U nastavak je ušla jedna sasvim nova ekipa Hrvatske. Razigrana, lepršava i pucački raspoložena. Tricama Bogdanovića i Hezonje Hrvatska je prešla u prednost, no Srbi se koševima odličnog Simonovića i pod košem nezaustavljivog Raduljice drže i sve do kraja posljednje četvrtine igra se skoro koš za koš. A onda s tri vezane trice Damjan Rudež odvodi Hrvatsku na naizgled nedostižnih 68:60. Ipak, Srbi rade seriju 10:0 i u posljednji minut se ulazi s njihovom prednošću. Tada na scenu stupa američki Hrvat Lafayette, koji najprije zabija tricu, a onda dodaje dva slobodna bacanja za 73:70. I kad se očekivala pobjeda Hrvatske, Marko Simonović zabija nevjerovatnu tricu za produžetak.
 
U produžetku je Repešina momčad imala stalnu prednost i desetak sekundi prije kraja pri vodstvu od jednog poena, Kruno Simon zabija samo jedno bacanje, a 5 sekundi prije kraja Bogdan Bogdanović zabija sjajnu tricu za pobjedu Srbije.

 

 
Kod Hrvatske, Bogdanović je zabio 19 koševa, Rudež 11, kao i Žorić, a Lafayette 10. Nakon što je odigrao sjajno protiv Francuske, Šarić je danas bio indisponiran i zabio je samo dva poena, a treba naglasiti i pet poena Marija Hezonje.
 
Hrvatska je danas igrala bez Tomića, Ukića i Marija Delaša, koji će igrati sutra protiv Grčke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.