KOŠARKA

Ivanović: Idemo u London da pobijedimo!

Košarkaši Bosne i Hercegovine otputovali u Veliku Britaniju

Al. Ti.

11.8.2014

 

Naša košarkaška reprezentacija je danas otputovala u Veliku Britaniju na kvalifikacionu utakmicu protiv istoimene selekcije, a sve u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2015. godine

Centar Elvedin Kikanović je pred polazak u Veliku Britaniju izjavio kako očekuje pobjedu u prvoj utakmici, jer bi to bilo bitno za dalji nastup u kvalifikacijama i za plasman naše selekcije na Evropsko prvenstvo.

"Pa svakako da očekujemo pobjedu u prvoj utakmici. Prva je utakmica i ta pobjeda bi bilo jako bitna za moral ekipe, ali i veliki podvig ka plasmanu na Eurobasket", rekao je Kikanović i dodao:

 

Kikanović: Očekujemo pobjedu

 

"Velika Britanija ima vrlo dobre igrače, atletski jaku selekciju, doduše igraju bez NBA igrača, ali to nas ne smije zavarati. Oni i pored toga imaju veliki fond kvalitetnih košarkaša, međutim mi tamo idemo da pobijedimo. Njima je sada neophodna pobjeda nakon poraza od Islanda, ali mi se na to nećemo puno obazirati. Imali smo dobre pripreme u proteklih mjesec dana i u dobroj smo formi", rekao je Kikanović.

Također, selektor naše košarkaške reprezentacije Duško Ivanović je izjavio kako se nada da će reprezentacija BiH u Velikoj Britaniji odigrati u najboljem ritmu i uspjeti pobijediti u ovoj utakmici.

"Mislim da smo imali dobre pripreme i nadam se da možemo odigrati u pravom ritmu i idemo tamo da pobijedimo. Međutim, danas svako zna igrati košarku, svako svakog može pobijediti i tako ćemo se i mi postaviti pred sutrašnju utakmicu.

Također selektor Ivanović je i prokomentarisao rezultat utakmice iz naše grupe kada je jučer Island pobijedio favorizirani Island.

"Meni iskreno nije puno bitno da li je Island pobijedio ili Velika Britanija. Meni je samo bitno kako je igrala Bosna i Hercegovina. Mogu reći da ćemo mi u svaku utakmicu ući maksimalno ozbiljno i pristupiti sa velikom željom da pobijedimo", rekao je Ivanović.

Podsjećamo naši najbolji košarkaši sutra igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2015. godine protiv Velike Britanije.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.