KOŠARKA

"Zmajevi" došli po pobjedu

Večeras reprezentacija BiH u Londonu igra protiv Velike Britanije

Autor:H. KLAČAR

13.8.2014

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.35 sati (BHT 1) otvara kvalifikacije za odlazak na Eurobasket 2015. u meču protiv Velike Britanije. Utakmica se u grupi A igra u Koper boks areni, koja prima 7.000 gledalaca.

Veliko iznenađenje

Veliko iznenađenje u našoj grupi priredila je reprezentacija Islanda nanijevši težak poraz Britancima u prvoj utakmici (83:70). U našem taboru nisu previše iznenađeni ovim porazom.

- Ovo je možda i očekivan rezultat, znamo da su Britanci po imenima i stilu igranja najslabija ekipa u grupi. Islanđani igraju brzo s niskom petorkom na terenu i žive od šuteva, oni će nam biti najveći rival za prvo mjesto koje vodi na Eurobasket - rekao je plejmejker našeg nacionalnog tima Muhamed Pašalić.

Nema Denga

Svakako da će prednost naše ekipe biti neigranje NBA igrača u dresu Britanije, prije svih Luola Denga, igrača Majami hita i ujedno najboljeg igrača s Otoka.

- Neigranje NBA igrača svakako je prednost, ali može i lažno predstaviti njihovu snagu. Mi ćemo u svaki meč ući sa 100 posto snage i motivacije, da damo do znanja da smo došli po pobjedu  - rekao je selektor Duško Ivanović.

Za plasman na Evropsko prvenstvo potrebno je osvojiti prvo mjesto u grupi ili biti među šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam kvalifikacionih grupa.

 

 

V. Britanija - BiH


London. Dvorana: Koper boks arena. Kapacitet: 7.000 mjesta. Početak 20.35 sati.  

VELIKA BRITANIJA: Ačara, Bejli, Boateng, Brajan, Amaning, Klark, Hamilton, Heson, Džonson, Mokford, Marej, Saliven, Van Ostrum. Selektor: Džo Prunti.

BiH:
Gordić, Pašalić, Knežević, Šutalo, Buza, Mitrović, Stipanović, Vrabac, Halilović, Teletović, Albijanić, Kikanović. Selektor: Duško Ivanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.