KOŠARKA

Stipanović: Idemo po pobjedu na Island i prvo mjesto u grupi

Naš reprezentativac optimista

(N. K.)

25.8.2014

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je s 74:68 savldala reprezentaciju Velike Britanije i ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo.

Naš reprezentativac Andrija Stipanović koji je u ovom meču upisao devet poena, nakon susreta je istakao da su njegovi saigrači i on odigrali težak meč, ali da su sasvim zasluženo slavili te da i na Island idu po pobjedu i prvo mjesto.

- Bilo je stvarno teška utakmica. Oni bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo igrali rasterećeno. Sjajno su pogađali trice, i skoro sve što su šutirali je i ušlo. Ipak na kraju smo smogli snage i slavili zasluženo. Kada nam se vrate povrijeđeni igrači bit ćemo još jači i jedva čekamo Evropsko prvenstvo, prenosi scsport.ba.

Naši momci imaju još jedan meč protiv Islanda, a upravo taj meč će odlučivati pobjednika naše grupe. Stipanović ističe kako se naš cilj u tom meču zna, a to je pobjeda.

- Idemo na Island da pobijedimo zbog koeficijenta ali i prvog mjesta u grupi. Odigrat ćemo najbolje što znamo i sigurno je da pobjeda neće izostati, rekao je Andrija Stipanović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.