KOŠARKA

Teletović nije otputovao na Island

Bez kapitena u posljednjem meču kvalifikacija

Redakcija

25.8.2014

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH, koja je deveti put zaredom izborila plasman na Eurobasket 2015., nije sa ekipom otputovao na meč kvalifikacija protiv Islanda.

Igrač, koji je jedan od najzaslužnijih za novi plasman na Euro (u tri utakmice proglašen najboljim), vratio se kući u Jablanicu, te će suigrače bodriti iz BiH.

Teletović je dobio dopuštenje selektora Duška Ivanovića i Košarkaškog saveza BiH da propusti ovaj meč, zbog privatnih problema.

"Najbitnije od svega jeste da smo se ponovo kvalifikovali na Euro. Ova ekipa ima potencijala za velike stvari, a povratkom Nihada Đedovića i dovođenjem još jednog kvalitetnog igrača, možemo mnogo toga napraviti na Euru. Što se tiče Islanda, žao mi je što ću propustiti ovaj meč, ali zbog privatnih obaveza i problema, dobio sam dopuštenje od selektora i Košarkaškog saveza BiH da ne putujem na posljednji meč", rekao je Teletović, koji je u ovoj sezoni odigrao više od 100 mečeva, a u utakmicama protiv Velike Britanije i Islanda postigao je više od 25 poena.

Bh. selekcija, podsjetimo, Island je savladala rezultatom 72:62 u susretu igranom u Tuzli i u slučaju poraza manjim od 10 razlike, zadržaćemo prvo mjesto u grupi.

"Momci su već dokazali kvalitet i potencijal i vjerujem da se mogu neporaženi vratiti i sa Islanda. Već smo napravili ono što se od nas očekivalo, a to je plasman na Euro, kojem se itekako radujem, s obzirom na to da vjerujem kako je došlo vrijeme da se napokon plasiramo u drugi krug. Po znanju i kvalitetu, tu nam je i mjesto", riječi su Teletovića, koji je zamolio medije da u narednih nekoliko dana ispoštuju njegove privatne obaveze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.