KOŠARKA

Smjene u ŽKK Željezničar: Admir Prašović novi trener

U novu sezonu s podmlađenim sastavom

N. K.

27.8.2014

U ponedjeljak je ŽKK Željezničar zvanično počeo s priprema za narednu sezonu. U ekipi su se dogodile promjene, a najveća se desila na trenerskim pozicijama. Tako je nakon četiri godine uspješnog vodstva trenera Vesne Bajkuše i pomoćnika Niđare Munković na mjesto glavnog trenera došao Admir Prašović, a na mjesto pomoćnika Miloš Milošević. Pored njih u stručnom štabu su još i fizioterapeut Jasmina Avdić. 

Admir Prašović je FIBA-in licencirani trener koji je ponikao u Želji i kao pomoćnik je osvajač titula u sezonama 05./06./07./08./09 i Kupa BiH 05./06. i to sve s K.K. Željezničarom. Protekli period je radio u muškoj košarci. Također, bio je asistent Draganu Bajiću u reprezentacije BiH U18 na zadnjem Evropskom prvenstvu održanom u turskoj Konya. 

Asistent Miloš Milošević je rođen 1988. god. i Admirova je desna ruka. Miloš je diplomirao sportski menadžment i apsolvent je za košarkaškog trenera. U klubu se nadaju uspješnoj sezoni. Vrijesi spomenuti da K.K. Željezničar u novu sezonu ide s podmlađenim timom i daje šansu mlađim igračicama koće će imati prostor za napredovanje uz kvalitetan rad te se nadaju brzom povratku Želje na sami vrh bh. košarke, osvajanju novih titula i što je najbitnije izbacivanje mladih košarkašica za reprezentativne selekcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.