KOŠARKA

Argentinci izbili Šariću šest zuba, on u sljedećem napadu pogodio tricu!

Južnoamerikanci poznati po prljavoj igri

(F. Me.)

31.8.2014

Argentina je pala! Hrvatski košarkaši bili su snažni, a u ovoj generaciji kuca veliko srce. Hrabro su odigrali protiv reprezentacije za koju mnogi tvrdi da najviše i "najprljavije" udara, a najveću žrtvu podnio je Šarić kojem su laktom izbili šest prednjih zuba. Lafayette zbog potresa mozga ranije završio utakmicu. Hrvatska je ostala u borbi za prvo mjesto u grupi čime bi se pobjeglo od favorizirane Španije u prvom dijelu nokaut faze, piše "Jutarnji.hr".

Igrači su u sebi znali da imaju kvalitetu za pobjedu protiv ove Argentine, a na parketu su je i pokazali cijelom svijetu. Odličan napad i Žorićeva odbrana na Scoli u drugom poluvremenu su presudili. Novinari koji nisu odradili domaću zadaću bili su šokirani kada su saznali da niti jedan od osmorice Hrvata koji su dominirali protiv Argentine ne igra u NBA-u.

- Energetski i fizički smo im odgovorili, odigrali vrhunski agresivnu utakmicu - blistao je od sreće selektor Jasmin Repeša.

Jedao od junaka susreta bio je talentovani Šarić koji je pogodio tricu iako su mu nekoliko sekundi ranije izbijeni zubi. Nije se uplašio, stao, zaplakao nego pogodio tricu i sudjelovao u još dvije akcije prije nego što je zamijenjen. Kada je krv zaustavljena vratio se u igru.

Inače, košarkaši Hrvatske su pobijedili favorizovanu Argentinu rezultatom 90:85.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.