KOŠARKA

Francuska u uzbudljivoj utakmici bolja od Hrvatske i otišla u četvrtfinale

Osmina finala Svjetskog košarkaškog prvenstva u Španiji

(Al. Ti)

6.9.2014

Francuska je u okviru osmine finala Svjetskog košarkaškog prvenstva u Španiji savladala Hrvatsku sa 69:64 i tako se plasirala dalje.

Francuska je vodila na početku prve četvrtine, ali je Hrvatska uspjela preokrenuti, te je do kraja preioda stvorila prednost od osam poena. Hrvati dugo nisu postigli poen u trećoj četvrtini, tako da su Fracuzi prišli na 12:15, u nastavku Francuska je preokrenula i na odmor otišla s prednošću od 23:22.

U trećoj dionici Francuka je nastavila sa veoma dobrom igrom, a čak je pred kraj imala i prednost od 16 poena, ali na kraju su to Hrvati spustili na 12 poena, tako da je treća četvrtina završena rezultatom 46:34.

U posljednjem periodu Hrvatska je polako topila prednost Francuza, da bi polovinom četvrtine došla do zaostatka od šest poena. Bogdanović je postigao tricu 52 sekunde prije kraja za 66:64 i tako završnicu učinio izuzetno uzbudljivom.

Ipak, Hrvati nisu uspjeli uraditi ništa više u nastavku, te su poraženi sa 69:64.

Najefikasiji kod Francuza bio je Batum sa 14 poena, dva skoka i asistencijom,. dok je Fournier dodao 13 poena, četiri skoka i asistenciju. U redovima Hrvatske Bogdanović je ubaio 27 poena, uz šest skokova i asistenciju, dok je Tomić imao učinak od 17 poena i šest skokova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.