KOŠARKA

Zeničanke žele odbraniti oba domaća naslova

Promovisan tim za novu sezonu

V. B.

11.9.2014

Ženski košarkaški klub Čelik, koji je prošle sezone osvojio duplu krunu u bh. košarci, planira naredne sezone odbraniti oba domaća naslova, ali i načiniti iskorak u Međunarodnoj ženskoj košarkaškoj ligi (MŽRKL).

Prošle sezone u ovom takmičenju nisu uspjele ući u doigravanje. Čelik će naredne sezone igrati u grupi B, u kojoj će im rivali biti prvak Radivoj Korać
i Vojvodina (Srbija), Badel 1862 (Makedonija), Celje i Grosbasket (Slovenija), te Trešnjevka (Hrvatska).

- Nije demagogija ako kažem da će teže biti odbraniti trofeje, nego ih je bilo osvojiti- kazao je večeras na promociji tima i novih dresova trener Slobodan Kecman, koji se nada da će klub imati snage da angažira još jednu igračicu na poziciji centra. Čelik će i naredne sezone igrati u dresovima marke “Joma”, koje je za njih dizajnirao Adnan Hajrulahović Haad.

kk-celik-zenica-djevojke1

- U pregovorima smo s nekim igračicama, ali su za nas preskupe. Razgovaramo i sa bekom Jasminom Bigović, koja je prošle sezone bila naš važan član, ali nije i sigurno da ćemo se dogovoriti- kaže Kecman, kojem će asistirati pomoćnici Amra Mehmedić i Almir Šišić.

Za sada su jedine dvije igračice na poziciji playmakera Tamara Petković (Kovin, Srbija) i Nataša Bučevac (Brasov, Rumunija). U klubu su ostale iskusne Aida Kalušić (kapiten), Aldijana Iriškić, Maida i Irma Rahmanović, Sedina Halimić, te malde igračice Anida Ćorović, Almina Čehajić, Nedžla Kovačević i Amila Hundur.

kk-celik-zenica-djevojke2

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.