KOŠARKA

Bosna dovela centra od 226 centimetara!

Uoči Memorijala "Mirza Delibašić"

E. J.

12.9.2014

Košarkaški klub Bosna na Memorijalnom turniru "Mirza Delibašić" igrat će u sastavu koji će biti kombinacija prvotimaca iz prošle sezone, zatim nekoliko iskusnijih pojačanja te mlađih igrača koji će se pokušati nametnuti stručnom štabu.

Među novim imenima u igračkom kadru "Studenata" je i centar Marko Dujković (24 godine), koji je visok čak 226 centimetara. Prošlu sezonu igrao je za Metalac iz Valjeva uz prosjek od 4,1 poena i 2,2 skoka za 12,9 minuta u Superligi Srbije.

Inače, ovogodišnji Memorijal bit će deseti po redu u znak sjećanja na sportistu stoljeća BiH i velikana košarkaškog sporta.

- Kao klub obavezali smo se da će Memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić" imati tradicionalni karakter. Naravno, tu obavezu smo ispunili tako što smo i ove godine u goste pozvali tri eminentna evropska košarkaša tima koji će uzeti učešće na ovom turniru, Cibonu, Partizan i Turk Telecom - poručuju iz KK Bosna.

Turnir se održava 13. i 14. septembra u dvorani "Mirza Delibašić" Centra Skenderija. Polufinalne utakmice igraju se u subotu. U prvoj utakmici u 17 sati sastaju se Bosna i Turk Telecom, a u drugoj Cibona i Partizan (20).

Utakmica za treće mjesto igra se 14. septembra u 17, a finale u 20 sati.

- Osim eminentnih klubova koje će svojim učešćem uveličati košarkaški spektakl u glavnom gradu BiH, turnir će ove godine biti održan u posebnom ozračju. U čast imena Mirze Delibašića dres KK Bosna sa brojem 12 će biti umirovljen i preseljen pod svodove dvorane koja nosi ime najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine. Posjetioci turnira imat će priliku da se uslikaju s najznačanijm trofejom u klupskoj historiji Bosne dugoj 63 godine, peharom prvaka evrope iz 1979. godine, koji je osvojila generacija koju je sa klupe predvodio Bogdan Tanjević.

U cilju animacije publike, uprava kluba odlučila se za popularnu cijenu od 10 KM za dvije utakmice u danu, a pripremaju se i drugi nagradni i pozivni paketi za sve košarkaške škole u Sarajevu i BiH - saopćeno je iz KK Bosna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.