KOŠARKA

Harden: Znamo slabe tačke Srbije

Mundobasket u Španiji

(F. Me.)

13.9.2014

Košarkaški reprezentativac SAD James Harden rekao je da njegova ekipa zna dobre i loše strane selekcije Srbije, ali da je njen cilj da osvoji zlatnu medalju.

"Pripremićemo se za Srbiju, znamo šta je to što oni rade, znamo njihove dobre i loše strane. Gledao sam drugo poluvrijeme sa Francuzima, fenomenalni su. Sjajno šutiraju, njihovi bekovi su imali nekoliko zaista nevjerovatnih poteza, pogodili su i neke teške šuteve. Francuzi su također obavili dobar posao, ali je Srbija ekipa koja nikada ne odustaje", prenosi "B92".

Selekcija SAD je u polufinalu u četvrtak pobijedila Litvaniju sa 96:68, dok je Srbija bila bolja od Francuske sa 90:85.

"Ovo je za nas sve. Došli smo u Španiju sa jednim jedinim ciljem – da osvojimo zlatnu medalju. Do sada smo obavili odličan posao i jedna utakmica nas dijeli od uspješne misije. Imali smo običan trening, ali je ovo svakako najvažniji meč do sada. Izaći ćemo na parket i raditi ono što inače radimo. Svakog dana predstavljamo svoju zemlju i to je razlog zbog kojeg smo ovde", kazao je Harden.

Košarkaške reprezentacije Srbije i aktuelnog svjetskog šampiona SAD igraju u nedjelju od 21 sat u Madridu u finalu Svjetskog prvenstva u Španiji.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.