KOŠARKA

Turnir u Zenici sutra otvaraju Celje i Budućnost

5. košarkaški memorijal „Amna Fazlić“

Autor:V. B.

25.9.2014

Pred sutrašnji, Peti međunarodni memorijalni turnir „Amna Fazlić“, kojeg ŽKK Čelik organizira u pomen na prije 4,5 godine rano preminulu svoju košarkašicu i juniorsku reprezentativku Amnu Fazlić, u zeničkom su klubu održali i press-konferenciju. 

Trener Slobodan Kecman istakao je kako su od svih učesnika turnira on zadnji počeli s pripremama, tek 5. septembra, ali da to i nije toliko bitno.

-Mi ćemo iskoristiti turnir da vidimo gdje smo trenutno s formom, da provjerimo koliko smo se uigrali kroz treninge i da uvidimo kvalitet ostalih ekipa, s kojima ćemo igrati i u regionalnoj MŽRK ligi- kaže Kecman, koji ističe kako su do sada odigrali samo jednu, zatvorenu kontrolnu utakmicu protiv tuzlanskog Jedinstva. Važnije je, kaže, da ispune zadaću i svi zajedno se prisjete mlade košarkašice.  

Svi učesnici turnira će u 14,30 sati posjetiti i položiti svijeće na spomen ploču na Kamberovića polju, na mjestu tragične nesreće, a već u 16 sati u Areni će prvi polufinalni meč igrati slovenačko Athlete Celje i podgorička Budućnosti Valcano.

 Drugi susret, u kojem će Čelik igrati protiv zagrebačkog Medveščaka, na programu je u 18 sati. Utakmica za treće mjesto (14) i finale (16) igraju se u subotu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.