KOŠARKA

Teški centri na probi u OKK Slobodi

Kad stignu, stignu dvojica

E. M.

26.9.2014

Pripreme košarkaša Slobode za novu sezonu su u jeku, a svakodnevno igrački kadar brusi formu za nova prvenstvena iskušenja.

Nakon što su se vratili sa turneje iz Hrvatske, gdje su učestvovali na memorijalnom turniru u Puli,te utakmici u Zagrebu, ekipa iz Tuzle nastavlja sa redovnim aktivnostima u svom Mjedanu. Istina, igrački kadar je trenutno brojniji za dvojicu teških centara, jer su na probu skoro u isto vrijeme stigli Amerikanac Omar Briggs (22) i Ratko Petrić (28).

Briggs stiže iz Virginija Richmond Univerziteta i u minuloj sezoni za ovaj koledž imao je prosjek od 14,8 ubačenih poena za 24 minute provedene na parketu. Visok je 203.centimetra i težak 98. kilograma, te će svoje kvalitete prikazati u narednim danima na treninzima Slobode.

S druge strane, drugi potencijalni novajlija je ponikao u čačanskom Borcu, nastupao je za nekoliko klubova iz Srbije, a visok je 213 centimetara. Obojica će iskoristiti priliku i vrijeme koje im se da, a posljednju riječ o njihovom eventualnom angažmanu dat će stručni štab na čelu sa trenerom Damirom Mulaomerovićem.

Kako sada stvari stoje, Tuzlaci će nu svoje redove angažovati samo jednog centra, pa se očekuje da obojica stranaca pruže svoj maksimum, ukoliko žele da igraju u dresu Slobode u novoj sezoni.

Inače, ekipa Slobode u subotu putuje na turnir u Banja Luku, a postoji mogućnost da Briggs i Petrić također putuju, kako bi se procijenio kvalitet koji posjeduju ova dva košarkaša.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.