KOŠARKA

Mujo Tuljković ponovo u Mejdanu

OKK Sloboda dobila pojačanje

Autor:E. M.

22.10.2014

Uoči početka nove, košarkaške takmičarske sezone u BiH, ekipa OKK Slobode iz Tuzle, dobila je vrijedno pojačanje. Riječ je o Muji Tuljkoviću (35), iskusnom košarkašu, koji je u svojoj karijeri promjenio pozamašan broj klubova, kako u BiH,tako i u inostranstvu.

Dolazak Tuljkovića u redove tuzlanskog ligaša smatra se vrlo povoljnom opcijom za Tuzlake, koje uoči starta prvenstva muče i povrede i to nekih ključnih kođarkaša, prije svega Mirze Hrnčića. On će još najmanje mjesec dana odsustvovati sa parketa, jer mu je nedavno,na kontrolnoj utakmici pukao mišić na listu noge. Zato i dolazak Tuljkovića  u Tuzlu ima višestruko značenje, a to potvrđuje i trener ekipe Damir Mulaomerović.

- Radi se o iskusnom košarkašu i za nas će on predstavljati veliko pojačanje. Već se nalazi u trenažnom procesu i od njega puno očekujemo. Znamo njegove kvalitete i u svakom slučaju će nam dobro doći, pogotovo što imamo dosta problema sa ozljeđenim igračima. Vjerujem da će se brzo uklopiti u ekipu i sistem rada. Ima jako puno iskustva, prošao je dosta u košarkaškom svijetu i za nas je on veliko pojačanje - rekao je između ostalih trener Tuzlaka, Damir Mulaomerović.

Iako je u posljednjih nekoliko dana Tuljković trenirao sa sarajevskom Bosnom i činilo se da će karijeru tu nastaviti, usliejdio je neočekivani preokret i Tuljković se obreo u Mejdanu. Možda i zbog činjenice jer je tuzlanski zet (oženio Maju Muharemagić iz ovog grada, op.aut.), pa je u ovom slučaju možda i familijarna veza bila presudna da se obuče Slobodin dres. Inače, ovo je drugi put da Tuljković dolazi u Tuzlu, odnosno Slobodu.U sezoni 2002/2003., igrao je za Slobodu,a potom je otišao u inostranstvo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.