KOŠARKA

KIK „Zmaj“ pobjednik turinra „Gradačac 2014“

U povodu obilježavanja 22. oktobra – Dana općine Gradačac

Dž. Delić

27.10.2014

U Gradačcu je proteklog vikenda odigran 2. međunarodni turnir u košarci u kolicima „Gradačac 2014“ u povodu obilježavanja 22. oktobra – Dana općine Gradačac.

Na turniru su učestvovale ekipe: maribro (R Slovenija) Brod – Slavonski Brod (R Hrvatska), Sana – Sanski Most (BiH) i domaćin KIK „Zmaj“ Gradačac.

Turnir se igrao po principu „svako sa svakim“ a najuzbudljivija utakmica bila je između bh. ekipa Zmaj i Sana u kojoj su domaći slavili rezultatom 73:64 i osvojili pobjednički pehar.

Drugo mjesto pripalo je Sani iz Sanskog Mosta a trećeplasirana je ekipa Maribora. Pehar za fer-plej je dobila ekipa Broda. Najbolji u takmičenju šutiranja „trica“ bio je Adis Huskić i ekipe Sana - Sanski Most. Sudije na turniru bili su Damir Kunosić i Said Nožinović iz Tuzle.

Nakon što su uručeni pehari i prigodni pokloni, turnir je proglasio zatvorenim pomoćnik općšinskog načelnika za društvene djelatnosti i BIZ Hajrudin Hasanbašić poželivši da ekipe imaju što bolju takmičerasku sezonu, posebno Sana i Zmaj kojima prvenstvo počinje narednog vikenda.

Rezultati: Zmaj – Maribor 37:36, Sana – Brod 81:42, Brod – Zmaj 28:54, Maribor – Sana 37:70, Maribor – Brod 42:39, Zmaj – Sana 73:64.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.