KOŠARKA

Spursi startali sa pobjedom

Počela nova NBA sezona

Autor:Fena

29.10.2014

Prvaci NBA lige San Antonio Spurs pobjedom su započeli novu sezonu. 

U prvoj utakmici nove sezone, ''mamuze'' su sinoć pobijedili Dallas Maverickse sa 101:100. Kao i prošle sezone, u kojoj su Spursi u doigravanju eliminisali Dallas nakon sedam odigranih utakmica, Mavericksi su opet pokazali da su odličan tim.

U pobjedi aktuelnih prvaka istaknuo se Tony Parker s 23 poena, koji je minut prije kraja utakmice pogodio važan šut za tri poena. Tin Duncan je postigao 14 poena i 13 skokova, dok je u ekipi Dallasa s 26 poena najbolji bio Monta Ellis, a Dirk Nowitzki je dodao 18 poena i šest skokova.

Sinoć su odigrana još dva susreta. New Orleans Pelicans su sa 101:84 pobijedili Orlando Magic, dok su Los Angeles Lakers kod kuće poraženi od Houston Rocketsa s 90:108. 

Utakmicu u Los Angelesu je pored poraza domaćih obilježila povreda Juliusa Randla, koji je samo sedam minuta prije kraja slomio nogu.

Lakersi su prošle sezone imali velike probleme s povredama, zbog čega nije igrao Kobe Bryant, a ovu sezonu će zbog povrede leđa propustiti veteran Steve Nash, koji će vjerovatno okončati karijeru.

Kobe Bryant je sinoć postigao 19 peona i bio prvi strijelac Lakersa, ali to nije bilo dovoljno jer su na drugoj strani raspoloženi bili James Harden s 32 i Dwight Howard s 13 poena i 11 skokova

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.