KOŠARKA

Čelik sutra starta u MŽRKL-u

Prihod utakmice košarkašica za Filipa Blaževića

V.B.

4.11.2014

Zeničanke sutrašnjim mečom u Areni (18) protiv slovenskog Grosbasketa, koji se igra u okviru 3. kola Međunarodne ženske košarkaške lige (MŽRKL)- Grupa B, otvaraju svoju četvrtu sezonu u regionalnom takmičenju.

- Nisam se nadao da ćemo dva kola biti slobodni, odnosno da ćemo produžiti pripremni period. Međutim, mislim da smo se dobro spremili i da će bodovi ostati u Zenici.

Kvalitet je na našoj strani - istakao je danas na press-konferenciji trener Slobodan Kecman. On ističe kako su gošće, koje predvodi bh. plejmejkerica Zvjezdana Gagić, prošlogodišnja igračica Čelika, prije nekoliko dana dobile novog trenera - Dragomira Bukvića, koji je bio i selektor Slovenije i U-20 tima Srbije.

Banovićanka Maida Rahmanović istakla je kako žele i imaju obavezu pobijediti zbog činjenice da igraju pred domaćom publikom, ali i zato što će utakmica biti humanitarnog karaktera.

- Sav prihod od ulaznica ide za liječenje mladića Filipa Blaževića, pa zato pozivamo navijače da dođu u što većem broju, ili da kupe ulaznicu pa makar i ostali kod kuće - ističe starija sestra Rahmanović.

Najbolja zenička i igračica bh. lige iz prošle sezone, Crnogorka Jasmina Bigović, najavljuje da će se truditi da nastavi tamo gdje je stala prošle sezone.

- Zaželjele smo se utakmica. Motiva i želje nam ne nedostaje i sigurna sam da ćemo osvojiti ova dva boda - ističe Bigović.

Ulaznice ove sezone 2 KM

Osvajač duple krune u bh. ligi prošle sezone, uprkos tome što i sami kubure s novcima i što ih je, među ostalim, za sponzorstvo uskratio i BH Telecom, s ove će utakmice prihod uplatiti Filipu Blaževiću (23) iz Zenice, studentu Prirodno–matematičkog fakulteta u Sarajevu. Cijena ulaznice je 2 KM.

Blažević je iznenada obolio od akutne leukemije (leucosis myeloica acuta), a za prvi ciklus nastavak liječenja u Njemačkoj potrebno mu je 23.000 eura, te još 138.000 eura za transplataciju koštane srži.

Uplate se mogu izvršiti i na sljedeće načine: Uplate iz BiH: UniCredit banka, broj računa: 403 835 65 000; Ostale banke: Transakcijski račun: 3385 8026 3075 2011.

Uplate iz inostranstva: UniCredit Bank d.d., Adresa banke: Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar, IBAN: BA39 3386 9028 3550 5279, SWIFT: UNCRBA 22, Broj deviznog računa: 4038 3565 101.

Uplate preko paypala: [email protected]

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.