KOŠARKA

Protiv Sparsa bez kapitena i bez pritiska

OKK Sloboda oslabljena u Sarajevu

E. M.

7.11.2014

Sutra u Sarajevu se igra derbi 3. kola Bh. lige za košarkaše. Nakon pobjede nad Širokim u minulom kolu, Tuzlaci imaju razlog za zadovoljstvo, ali i brigu. Ostvarena je pobjeda nad Širokim, višestrukim prvakom BiH, ali u toj utakmici povrijedio se kapiten Miodrag Mišo Tanasilović. Svakako da je ovo veliki hendikep za Tuzlake, tim prije što se radi o iskusnom košarkašu. Na žalost ekipe iz Tuzle, trener Damir Mulaomerović neće moći računati na usluige Tanasilovića, a od ranije van stroja je i Mirza Hrnčić.

- Šteta što ćemo biti oslabljeni, ali protiv Sparsa ćemo igrati rasterećeni, bez pritiska. Naš domaćin je vrlodobra ekipa, dobro posložena, koja posebnu pažnju posvećuje odbrani. Zato ćemo imati težak zadatak. Naravno, i mi imamo određena adute na koje se možemo osloniti. Nema predaje - rekao je trener OKK Slobode, Damir Mulaomerović.

Inače, kapiten OKK Slobode Tanasilović je prilikom jednog doskoka pao na desnu šaku izvrnuo zglob na utakmici sa Širokim, i trenutno se nalazi na terapijama.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.