KOŠARKA

Nakon dva neplanirana uvodna poraza Čelik namjerava pobijediti Kakanj

Zeničanu jure prvi trijumf u ligi 12

Autor:V.B.

7.11.2014

Nakon dva neplanirana uvodna poraza, košarkaši Čelika u nedjelju će u okviru 3. kola Lige 12 u Areni ugostiti komšije iz Kaknja (20), koji su prva dva meča riješili u svoju korist.

- Nismo počeli kako smo željeli, ali momci dobro rade i atmosfera u ekipi je dobra, pa se nadamo da ćemo već protiv Kaknja pokazati kvalitet - istakao je danas na press-konferenciji pomoćni trener Ahmed Muminović. On dodaje da u nedjelju, zbog upale mokraćnih kanala, neće moći računati na centra Tonija Jurčevića, dok je zbog povrede koljena upitan i nastup Ashara Dedića.

Sarajlija Eldin Čamdžić, koji se brzo uklopio u tim i u prva dva meča bio među boljima, ističe da je dobro primljen u timu u Zenici.

- Jako bitno je da probijemo led i ostvarimo prvu pobjedu. Mislim da ćemo pobjedom protiv Kaknja početi niz koji će nas dovesti u gornji dio tablice - smatra Čamdžić.

Iskusni playmaker Armin Avdibegović ističe da su tokom pripremnog perioda odigrali dva međusobna meča protiv Kaknja, u kojima su se i upoznali.

- Nezgodna su ekipa, koja, praktično, igra s pet vanjskih igrača, a što nama ne odgovara. Ali, učinit ćemo sve da ih dobijemo - ističe Avdibegović.

Ni predsjednik kluba Kasim Sarajlić nema sumnji da će tim, na radost svojih navijača i njih u klubu, početi pobjeđivati i pobjeći s dna tabele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.