KOŠARKA

Cleveland zahvaljujući Jamesu savladao New Orleans

NBA liga

Autor:Fena

11.11.2014

 

Košarkaši NBA ekipe Cleveland Cavaliers sinoć su na domaćem terenu savladali New Orleans Pelicanse sa 118:111.

Cavaliersima je to treća pobjeda u povratničkoj sezoni LeBrona Jamesa, koji je predvodio svoj tim s 32 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Jamesu je to bio drugi nastup u ovoj sezoni pred domaćom publikom, nakon što je u protekle četiri sezone igrao u dresu Miamija. 

 - Konačno se uloženi trud isplatio. Navijačima sam bio dužan takvu predstavu, a nadam se da ću imati još dosta prilika da im se odužim za podršku - rekao je James nakon susreta.

Košarkaši Clevelanda su ''prelomili'' susret u svoju korist u drugom poluvremenu, kada je Kyrie Irving ''eksplodirao'' i postigao 27 od ukupno 32 poena na utakmici. Kevin Love je dodao 22 poena, a pogodio je čak šest trojki.

U timu New Orleansa istaknuo se Ryan Anderson s 32 poena, dok je Anthony Davis imao učinak od 27 poena i 14 skokova.

Branioci titule prvaka NBA lige San Antonio Spursi sinoć su postigli tek treću ovosezonsku pobjedu nakon šest odigranih susreta. Spursi su u gostima pobijedili Los Angeles Clipperse s 89:85. 

Košarkaši Chicago Bullsa su kod kuće pobijedili Detroit Pistonse sa 102:91, za šestu pobjedu, s kojom trenutno zauzimaju drugo mjesto u istočnoj konferenciji. 

New York Knicksi su poraženi na domaćem terenu od Atlanta Hawksa s 85:91, dok je Utah Jazz u gostima izgubio od Indiana Pacersa s 97:86.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.