KOŠARKA

Potpisana jednogodišnja saradnja

OKK Sloboda i Carlsberg ozvaničili saradnju

E. M.

12.11.2014

U nastavak takmičarske sezone, košarkaši Slobode ulaze znatno jači u sponzorskom smislu.

Naime, OKK Sloboda i njen rukovodeći kadar potpisali su jednogodišnji ugovor sa kompanijom Carlsberg BH. Ovim potezom, Carlsberg kompanija sa svojim brendom Pan, postala je jedan od ključnih partnera OKK Slobode. Naglašeno je da je cilj promocija najviših sportski vrijednosti, timskog duha i vrhunskih rezultata.

U ime OKK Slobode ugovor je potpisao predsjednik Aid Berbić, a u ime ugledne kompanije Dominic Martiniak.

 - Čast nam je pružiti podršku Slobodi, jednom od najstarijih košarkaških klubova na ovom području čiji su igrači miljenici tuzlanskih domova. Veliki entuzijazam i predanost igrača Slobode idealni su preduvjeti za uspjeh. Nadam se da će i podrška Pana uveliko doprinijeti još boljim rezultatima i uspjesima ekipe koji će obradovati sve navijače Slobode i generalno ljubitelje košarke i sporta, rekao je Dominic Martiniak, direktor Carlsberga BH.

Na ovoj svečanosti, naglašeno je da podrška sportu i povezivanje s lokalnim zajednicama je veoma važan segment društveno ogovornog poslovanja kompanije Carlsberg BH. Tako je i ovaj partnerski ugovor s OKK Sloboda nastavak pozitivne prakse i trenda, ali i jedan od ključnih koraka u jačanju brenda Pan u tuzlanskoj regiji.

U okviru ovog partnerstva, kako su naveli iz Carlsberga, Pan će uz krilaticu “Ti živiš slobodu. Ti biraš Pan“ biti prisutan tokom predstojećih utakmica kroz razne promotivne aktivnosti kojima će se animirati, ali i nagrađivati ljubitelji košarke i vjerni navijači.

- Ozbiljnost na koju je Carlsberg pristao dao nam je jedne parametre ispod kojih sigurno ni mi nećemo ići. Novčani iznos koji je za njih mali, a za nas veliki, daje nam mogućnost da uredimo neke stvari u klubu. Njihovo ulaganje u promociju košarke, u promociju sporta, te u promociju mladih, kao i medijsko oglašavanje da postanemo prepoznatljivi, omogućava nam da učimo i da stvaramo neke druge vrijednosti. Ovako kvalitetnog partnera, sa spremnošću na ulaganje u klub dosad nismo imali, kazao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.