KOŠARKA

NBA: Poraz Netsa i Nuggetsa

Teletović ubacio 16, a Nurkić šest poena

D. K.

13.11.2014

Brooklyn Netsi i Denver Nuggetsi, NBA timovi bh. košarkaša Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića, zabilježili su poraze u noćašnjim utakmicama.

Phoenix Sunsi su na svom parketu bili bolji od Netsa rezultatom 112:104, iako su gosti na poluvremenu imali čak 14 poena prednosti (49:63).

Teletović je u svojim Netsima pružio sjajnu partiju, ubacivši 16 poena, uz šut za tri poena 4/8. Zabilježio je i sedam skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu, te dvije izgubljene lopte.

Netsi nakon sedam odigranih kola imaju omjer četiri pobjede i tri poraza.

Denver Nuggetsi, našeg Jusufa Nurkića, zabilježili su težak poraz u svojoj dvorani od Portland Trail Blazersa. Rezultat je bio 113:130.

Može se reći da konačnih -17 po Nuggetse i nije tako loše, ako se uzme u obzir da su na poluvremenu gubili duplo većom razlikom. Blazersi su nakon prvog dijela susreta vodili sa čak 84:50. Domaći tim uspio je posljednju četvrtinu dobiti sa 16 razlike (35:19), te ublažiti ionako ubjedljiv poraz.

Nurkić je na parketu proveo nešto više od šest i pol minuta, ubacivši šest poena. Sa linije slobodnih bacanja bio je stopostotan (4/4), zabilježio je pet skokova i jednu izgubljenu loptu.

Nuggetsi pružaju izuzetno slabe partije ove sezone, jer nakon sedam kola imaju samo jednu pobjedu, uz čak šest poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.