KOŠARKA

Sparsi žele osvojiti juniorsku Euroligu

Pripreme za turniru u Rimu

Fena

13.11.2014

Juniorski tim Omladinskog košarkaškog kluba Spars od 27. do 29. decembra u Rimu će učestvovat na turniru juniorske Evrolige.

Sparsi će igrati u okviru grupe B, u kojoj se još nalaze italijanske ekipe Emporio Armani i Virtus, te španska Unicaja, dok u grupi A nastupaju italijanska Stellazzura, njemački Bose Baskets Bamberg, izraelski Maccabi i hrvatska Cedevita.

U taboru Sparsa se nadaju osvajanju turnira u Rimu i plasmanu u madridsku završnicu, na kojoj bi predstavnik BiH pokušao ostvariti što bolji plasman u konkurenciji najboljih mladih ekipa Evrope.

- Naš tim koji će nastupiti u Rimu je isti kao i prošle godine. To je naša velika prednost u odnosu na druge ekipe, jer su igrači Sparsa sada godinu stariji i bogatiji za iskustvo prošlogodišnjih nastupa u Euroligi. Prošle godine smo se nosili sa svim protivnicima, tako da ove godine od njih možemo mnogo očekivati. Želimo pobijediti u Rimu, a zatim vidjeti šta možemo uraditi na završnici u Madridu - rekao je danas na konferenciji za medije trener juniora Sparsa Mirza Trnka.

Istakao je da veliki problem za njegove igrače predstavlja nedostatak utakmica u domaćem prvenstvu, ali da se ekipa u proteklom periodu naporno pripremala za turnir te da će narednog vikenda u sklopu priprema odigrati prijateljske utakmice u Hrvatskoj i Srbiji. 

Sparsi su prvi klub u Bosni i Hercegovini koji je potpisao ugovor s renomiranim proizvođačem opreme Adidasom. Ta kompanija će u nekoliko narednih godina opremati juniorski i seniorski tim Sparsa.
 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.