KOŠARKA

Šalić raskida ugovor s Partizanom!

SPARS Naš lider dobiva pojačanje

V. B.

25.11.2014

Centar beogradskog Partizana i juniorske reprezentacije Srbije Đoko Šalić (210, 19), rođen na Sokocu, zatražio je raskid ugovora s ABA ligađem, u kojem se proteklih 1,5 godinu nije uspio nametnuti treneru Dušku Vujoševiću.

Šalić bi se, potvrdio nam je to i predsjednik Sparsa Nihad Selimović, mogao vratiti u sarajevski klub, iz kojeg je i prešao u Beograd.
 
- Naravno, vrata kluba su svakom našem igraču su otvorena. Šalić je zatražio raskid i trenutno s klubom pregovara o svojim uslovima. Vjerovatno će to biti gotovo do kraja sedmice, jer Partizan je otputovao na utakmicu Eurokupa protiv turskog Banvita- kaže Selimović.

On dodaje da će, tek nakon što mladi centar dogovori uslove raskida, i oni započeti proces naplate svojih zaostalih potraživanja od Partizana.

- Ne bih govorio o iznosima, ali, recimo, da su platili samo jednu trežinu dogovorene odštete za Šalića. Do sada nismo željeli ići s tužbom, ali, sada, ni to nije isključeno- najavljuje Selimović, koji ističe da je u stalnom kontaktu sa Šalićem.

- Vrlo je izgledno da će se, nakon raskida, vratiti kod nas. I on je jako raspoložen da se vrati- ističe Selimović, koji ističe da mladi centar nije dobio pravu priliku u Partizanu. Njemu, lično,  nije jasno zbog čega, ali srbijanski mediji ističu kako je Šalić posljedni igrač “crno-belih” kojeg zastupa menadžer Aleksandar Rašković, koji je u sukobu s trenerom Vujoševićem.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.