KOŠARKA

Polovičan učinak NBA klubova bh. košarkaša, Teletović ubacio devet poena

Nurkić nije igrao u porazu Nuggetsa

D. K.

27.11.2014

NBA klubovi u kojima nastupaju bh. košarkaši Mirza Teletović i Jusuf Nurkić u sinoćnjim su utakmicama imali polovičan učinak. Brooklyn Netsi su na gostovanju savladali Philadelphia 76-erse sa 99:91, dok su Denver Nuggetsi poraženi u Phoenixu od domaćih Sunsa rezultatom 120:112.

Teletović je u pobjedi svog Brooklyna na parketu proveo nešto manje od 33 minute, ubacivši svega devet poena, uz katastrofalan šut za tri poena 1/7.

Osim toga, zabilježio je i šest skokova, po tri asistencije i ukradene lopte, te pet izgubljenih lopti.

U Brooklynu je sinoć najefikasniji bio Johnson sa 21 poenom, Lopez je dodao 19, a Williams 17. Kod 76-ersa su Wroten i McDaniels ubacili po 18 poena.

Brooklyn trenutno zauzima sredinu tabele u istočnoj konferenciji sa omjerom šest pobjeda i osam poraza. Philadelphiji je ovo bio 15 poraz iz isto toliko utakmica i trenutno je jedina ekipa bez pobjede ove sezone.

Denver Nuggetsi poraženi su sinoć na gostovanju od Phoenix Sunsa rezultatom 120:112. Kao i nekoliko prethodnih utakmica, mladi bh. košarkaš Jusuf Nurkić nije nastupio za Nuggetse.

Najefikasniji igrač susreta bio je Gerald Green iz Sunsa sa 24 postignuta poena.

Nuggetsi imaju omjer sedam pobjeda i osam poraza, dok su Sunsi u dosadašnjih 16 odigranih utakmica zabilježili 10 pobjeda i šest poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.