KOŠARKA

Lukajić sutra preuzima Igokeu

Bh. prvak s novim trenerom

Z. V.

27.11.2014

Umjesto danas, kako je bilo najavljeno, novi trener Igokee Željko Lukajić sutra bi trebao preuzeti kormilo Aleksandrovčana i početi pripreme za nastavak sezone u Jadranskoj ABA ligi za košarkaše.

Podsjetimo, čelnici bosanskohercegovačkog prvaka krenuli su u potragu za novim šefom struke nakon raskida saradnje s Vladom Jovanovićem. Najbliži saradnik Lukajiću bit će pomoćni trener Milutin Latinčić, za kojeg se vjerovalo da bi mogao voditi ekipu u nedjelju protiv Levskog u Laktašima u okviru 10. kola ABA lige.

- Od Lukajića se može mnogo toga naučiti. Radujem se zajedničkom radu s iskusnim stručnjakom - ističe Latinčić, koji je već nekoliko sezona pomoćni trener u Igokei.

Ekipu je prvi put vodio samostalno od 16. novembra 2013. godine, kada je naslijedio Dragana Bajića, do 19 januara 2014., kada je imenovan Jovanović. Ove sezone mijenjao je Jovanovića na četiri susreta i ostvario je jedina dva Igokeina trijumfa u ABA ligi (Krka, Partizan), dok bivši trener u pet utakmica nije osjetio radost pobjede.

- Igokea je sjajno organiziran klub koji postiže vrhunske rezultate i mnogi nas u regionu sa pravom respektiraju. Vjerujem da će s Lukajićem doći bolji dani i u ovoj sezoni - kaže Latinčić, koji ne krije da ima ambicije da i sam jednog dana bude prvi trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.