KOŠARKA

Lider Celje nema uspjeha u Zenici

MŽRKL Čelik pred najtežim ispitom

V. B.

2.12.2014

Zeničanke će sutra, u okviru 2. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL) protiv slovenskog Celja biti i na najtežem Ispitu ove sezone, jer su gošće u grupi B do sada jedina neporažena Ekipa. Celje ima skor 4-0, a Čelik 3-1, pa je prilika da naš prvak večeras (18) trijumfom preuzme i lidersku poziciju u svojoj grupi.

- Celje u zadnja četiri meča u Zenici nije pobijedilo, ali mi se ne uzdamo u to. Jer, ne igraju one ovdje slabije zato što su u Areni narandžaste stolice, nego što Čelik protiv njih daje i 120 posto svojih mogućnosti-istakao je danas na press-konferenciji trener Čelika Slobodan Kecman.

On se nada da će se njegove djevojke i ovog puta „potući“ za pobjedu.

- Celje je, vjerovatno, najbolji tim u ligi, a nerijetko u rotaciji koriste i 10 do 12 igračica. Morat ćemo obratiti pažnju trku i skok- kaže Kecman. On dodaje da su aduti njegovog tima energija, želja, zalaganje i borbenost, a što su pokazali i u septembarskom finalu 5. memorijalnog turnira „Amna Fazlić“, kada su gubile 16 razlike, a na kraju slavile rezultatom 70:63.

Jedna od najiskusnijih igračica i svakako glavnih aduta u sutrašnjem meču, bit će i bek-šuter Aldijana Iriškić.

- Ako ispoštujemo i 80 posto dogovora, onoga što anm trener bude zadao, možemo pobijediti Celje- ističe Iriškić. Naš viceprvak, saraajevski Play off Happy, svoj će meč ovog kola protiv podgoričke Budućnosti u Sarajevu igrati tek 6. decembra, u 16.15 sati. Play off je jedini tim grupe A koji još nema pobjedu, skor 0-4, dok je Budućnost na skoru 2-2.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.