KOŠARKA

Cilj Čelika se nije promijenio - on je opstanak!

Zeničani nakon velikog trijumfa u Ligi 12

Autor:V. B.

7.12.2014

Čelik se, nakon sedmice u kojoj su otkaze dobili iskusni igrači Eldin Čamdžić i Mika Golubović, a trener Nedžad Hodžić podnio ostavku koja je jednoglasno usvojena, uspravio na obje noge i savlado favorizirani Široki (91:82), koji je bio u velikom usponu forme.

Zeničani su, kao nijednom ove sezone, sjajno i otvorili utakmicu te poveli u 6. minuti sa 14:2, ali su gosti nakon samo minut i po igre stigli na 16:13. Nazad ih je vratio „trojkom“ kapiten Ivan Opačak, koji je susret završio s čak 30 poena, ali u zeničkom timu sinoć, praktično, nije bilo slabog mjesta.

Radikalna promjena pristupa igri, rezultirala je i omjerom skokova 32:20 u korist Čelika, a što je trener gostiju Ivan Velić označio kao presudnim faktorom. Čak 13 skokova upisao je samo 195 centimetara visoko krilo Ashar Dedić (28), koji je ubacio i 9 poena.

- Ovo je sigurno za nas vrijedna pobjeda, iskreno rečeno i neplanirana, u koju niko, osim nas u svlačionici, nije vjerovao. S njom smo se vratili u život, odnosno na pravi put prema ostvarenju našeg cilja, a to je i dalje opstanak u ligi.

- Ambicije sa ovom pobjedom nisu nam porasle, jer mi smo još uvijek tim koji ima dosta problema. Večeras su igrači bili inspirisani, igrali fenomenalno, nošeni ovom super dobrom publikom. Mislim da je ovo i najbolji poziv za njih da dolaze na utakmice i da nas u još većem broju prate - ističe mladi trener Ahmed Muminović, koji je uskočio kao privremeno rješenje do izbora stalnog trenera  i tim predvodio do važnog trijumfa, koji će im olakšati borbu za opstanak. Čelik sada ima skor 3-5.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.