KOŠARKA

VELIKANI Porodica i prijatelji odali počast Kinđetu

Obilježena 13. godišnjica smrti Mirze Delibašića

Autor:E. JESENKOVIĆ

8.12.2014

U prisustvu članova porodice, prijatelja, poštovalaca… na sarajevskom groblju Bare obilježena je 13. godišnjica smrti Mirze Delibašića.

Naš najbolji košarkaš u historiji i sportista stoljeća Bosne i Hercegovine preminuo je 8. decembra 2001. u Sarajevu nakon duže bolesti.

U ime porodice Delibašić govorio je Kinđetov mlađi sin Danko koji se zahvalio svima koji su odali počast legendi bosanskohercegovačkog sporta, evropskom, svjetskom i olimpijskom prvaku, čovjeku koji je Košarkaški klub Bosna prije 35 godina predvodio do titule prvaka Evrope.

- Hvala svima što ste došli, nije nas dugo bilo više, ranijih godina obično je bilo manje ljudi - rekao je Danko Delibašić.

Kinđetova supruga Slavica rekla nam je da je o "Kinđetu sve već ispričano, ali da ne može shvatiti da se Delibašićevo ime i sve što je uradio za nas ne spominje na još plemenitiji način, odnosno da je aktuelno samo kad je godišnjica".

- Izgubilo se mnogo osjećaja, nema ljudskosti, podrške da se ime sačuva i spominje ne samo kad je godišnjica - izjavila je Slavica Delibašić.

Počast Kinđetu odali su i kompletna ekipa Košarkaškog kluba Bosna, odnosno Uprava, stručni štab, igrači, zatim delegacija drugog sarajevskog kluba, KK Spars, Vječislav Tolj, Samir Avdić, Ivica Pekić, Nihad Imamović…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.