KOŠARKA

Nenad Marković upisao i četvrti trijumf na klupi Trabzona

Naš trenera bez poraza u turskom prvenstvu

Autor:V. BEGUNIĆ

9.12.2014

Naš trener Nenad Marković, koji je samo prije 15- tak dana preuzeo, tada posljednjeplasirani klub turske lige Trabzon, koji je imao samo jednu pobjedu (skor 1-6), upisao je večeras i 4-ti trijumf u isto toliko mečeva koliko je vodio svoj novi tim.

Trabzon je, uz izvrsnu igru našeg centra Andrije Stipanovića, koji je upisao 18 poena, 8 skokova i 3 asistencije, u 5. kolu Euročelendž kupa porazio je kući rumunski Kluž s 91:72. Trabzon je bez poraza i sa skorom 5-0 vodeći u grupi F, pa će igrati u narednom krugu, a u turskom prvenstvu se, sa skorom 3-6, sada nalazi na 11.mjestu.

Večeras je trijumf i u predzadnjem, 9. kolu Eurokupa, upisao Kenan Bajramović (3 poena, 6 skokova i 1 asistencija) sa turskim Bešiktašom na gostovanju kod VEF Rige (76:64), za koju je na početku prošle sezone izvrsno igrao i naš bivši kapiten Bajramović, iz koje je i prešao u Bešiktaš. Bešiktaš je već ranije izborio plasman u Top 32, kada će se u Eurokup uključiti i 8 ekipa koje će otpasti iz Eurolige, a sa skorom 7-2 su vodeći tim grupe D.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.