KOŠARKA

Kadeti KK Bihać osvojili prvo mjesto na turniru u Otočcu

Nadigrali svoje vršnjake iz Hrvatske

F. VOJIĆ

11.12.2014

Mlađi kadeti KK Bihać učestovali su na Gacka kupu pod nazivom "Turnir  Sv. Nikole" u Otočcu u susjednoj Hrvatskoj.

U drugom polufinalu mladi košarkaši KK Bihaća odigrali su neizvjestan i dopadljiv meč protiv vršnjaka iz Ogulina, u kojem su na kraju slavili rezultatom 37:30.

U prepunoj dvorani za prvo mjesto finale su odigrali domaćini KK Otočac i KK Bihać. Utakmica je bila neizvjesna i izjednačena sve do početka 4. perioda, kada su bihaćki košarkaši pokazali svoj raskošni talenat i kvalitetnom igrom dobili posljednji period rezultatom 16-2, te odnijeli pobjedu nadigravši domaćine sa visokih 41-24. Strijelci za Bihać su bili: Kurbegović Tarik 17 poena, Dizdarić Muhamed 5, Mulić Kenan 11, Begatović Amar 5, te Majstorović Amir sa 3 poena.

- Ovom prilikom bi se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, na pozivu za učešće i na organizaciji ovog super turnira, kao i svim roditeljima bez kojih bi sve ovo bilo gotovo nemoguće. Iskreno se nadamo još boljoj saradnji i utakmicama sa prijateljima iz Otočca - Trener: Jasmin Pašić

Ekipa KK Bihać je nastupila u sljedećem sastavu: Ibrahimpašić Haris, Kurbegović Tarik (kapiten), Medić Tarik, Isić Donis, Dizdarić Muhamed, Mulić Kenan, Mahmutović Mirza,Dupanović Nimaj, Jusufhodžić Tarik, Halilović Dino, Begatović Amar i Majstorović Amir.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.