KOŠARKA

Trnovčević odgovorio Mahmutoviću: Ko je i koliko uzeo novca da bi Emir Preldžić zaigrao za Tursku?

Nakon žestokog istupa generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH

Redakcija

15.12.2014

Nakon žestokog istupa Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koje je Mahmutović objavio na Facebook profilu, a prenijeli praktično svi mediji, i optužbi na račun Enesa Trnovčevića našoj redakciji javio se i menadžer Jusufa Nurkića.

Sve Mahmutovićeve navode naziva "smiješnim konstrukcijama", te naglašava:

- Priče kako je Jusuf kasnio, aluzije kako je glumio povredu, kako sam ja pravio nekakav plan za bijeg sa priprema su smiješne i ne treba ih komentirati.

A kad se već pita zašto Jusufa nisam vodio na hitnu pomoć kad je osjetio bol, pa zar to nije zadatak liječničke službe reprezentacije? Ako nije njihov zadatak, onda je logično to što je Jusuf potražio pomoć svog ljekara u Zagrebu.


Vezana vijest: Mahmutović poručio Nurkićevom menadžeru: Što iz reprezentacije nisu bježali Marković, Firić, Alihodžić...?
 

A to što su drugi izdržali sve napore, a Jusuf nije, razlog je to što je Jusuf imao puno težu sezonu od svih, igrao je ozbiljne lige i na pripreme reprezentacije došao povrijeđen.

Pored toga, Jusuf je tridesetak kilograma teži od svih igrača koje je Mahmutović nabrojao i, bez obzira na godine, biološki mlađi, ali od kancelarijskih ljudi i ne očekujem da to shvate - naveo je Trnovčević, koji je još dodao:

- Evo, neka je Mahmutović u svemu što kaže u pravu, ali samo neka mi odgovori na jedno pitanje: Ko je i koliko uzeo novca da bi Emir Preldžić zaigrao za Tursku? Ko je dao lažne podatke FIBA-i da Emir Predžić nikad nije registriran u Košarkaškom savezu BiH i da mu je prva registracija bila u Sloveniji?

Bez toga, Preldžić nikad ne bi mogao postati reprezentativac Turske. Zašto u jeku "borbe" za Preldžića nikad takav papir nije otišao iz KSBiH u FIBA-u, jer bi sigurno spriječio da Preldžić zaigra za Tursku i sačuvale bi se šanse da jednom postane reprezentativac BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.