KOŠARKA

Olimpijakos na čekanju, na redu pregovori sa Cedevitom

Dileme o bh. talentu Džananu Musi

E.J.

15.12.2014

U jednom se momentu činilo da će Džanan Musa karijeru nastaviti u grčkom Olimpijakosu. No, kako sada stvari stoje, veliki talent bosanskohercegovačke košarke mogao bi završiti u zagrebačkoj Cedeviti.

- Olimpijakos nam je poslao ugovor, uvjeti nisu loši, ali je mnogo nedostataka s aspekta činjenice da je Musa ipak maloljetan igrač, pa ponudu bez korekcija nisu mogli prihvatiti ni Džananovi roditelji ni igrač, a ni Košarkaški klub Koš, kao Musin klub.

Ponuda Olimpijakosa i dalje stoji, to je veliki klub, ali ćemo pregovarati i s Cedevitom. To je možda bolja sredina za mladog igrača kao što je Musa. U Zagrebu bi se vjerovatno bolje našao nego u Grčkoj. Ići ćemo na pregovore u Zagreb, ali za sada nije ništa ni dogovoreno ni definirano - kaže Sejo Bukva, bivši predsjednik, a danas vanjski saradnik KK Koš iz Sarajeva.

Musa (15 godina, 202 centimetra) igra na poziciji beka. Bio je najbolji strijelac ovogodišnjeg kadetskog Evropskog prvenstva A-divizije u Latviji sa prosjekom od 23 poena po susretu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.