KOŠARKA

Čelik na pobjedu protiv favorita Slobode

Zenički košarkaši sutra dočekuju Tuzlake

V. B.

16.12.2014

Nakon očekivanog subotnjeg poraza kod lidera Sparsa, u kojem su, kakao je danas na press-konferenciji istakao v.d. trener Ahmed Muminović, pokazali timski duh i čvrstoću karaktera, košarkaši Čelika sutra u 18,30 sati u Areni u okviru 10. kola Lige 12 dočekuju nekada velikog rivala, tuzlansku Slobodu.

- Sloboda igra jako dobro i favorit je u ovoj utakmici. Imaju širi roster, dosta kvalitetnih i iskusnih igrača, kao i dobrog trenera. Međutim, ovi momci pokazuju već u kontinuitetu da mogu dobro igrati, igraju i s puno samopouzdanja. Nadam da ćemo, uz pomoć publike, naših navijača, uspjeti ponoviti takvu igru i pobijediti - kaže Muminović, koji još uvijek nije siguran da li će moći računati na iskusnog krilnog centra Dejana Mikića.

On ima napuknuće trbušnog zida, zbog čega je propustio i duel protiv Sparsa, a tek nakon današnjih, novih pretraga, odlučit će se da li će i koliko moći pomoći timu.

Krilo Ashar Dedić, koji je visok samo 195 cm, u zadnjim se mečevima prometnuo u prvog skakača tima, ali i u ubojitog strijelca za tri poena.

- Kada je mogao u Areni pasti Široki, može i Sloboda. Borit ćemo se da dva boda ostanu u Zenici, pa iako respektujem Slobodu, vjerujem da će tako i biti - ističe Dedić.

S njim se slaže i mladi krilni centar Esnaf Durmić, koji bi trebao zamijeniti i nadomjestiti odsustvo povrijeđenog Mikića.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.