KOŠARKA

Tromeč BiH, Srbije i Hrvatske u Zenici

Pripremni mečevi bh. košarkaša u kolicima

V. B.

16.12.2014

U sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu Divizije C, čiji će domaćin od 30. maja do 06. juna iduće godine biti Bihać, naša reprezentacija košarke u kolicima, koja je prošle sedmice ostala i bez selektora Vahida Dedića koji je preminuo u 48. godini života, sutra će u Zenici igrati tromeč protiv Srbije i Hrvatske. 

- Nažalost, mi smo, zbog činjenice da prošle godine nismo imali novca da se takmičimo na EP-u Divizije A, a što smo bili izborili plasmanom na drugo mjesto na EP-u Divizije B, 2012. godine u Laškom (Slovenija), vraćeni u Diviziju C. 

Praktično, krećemo od početka, mada nam je po kvalitetu mjesto s najjačim selekcijama Evrope- istakao danas na press-konferenciji Mirsad Alagić, komesar Lige košarke u kolicima BiH. On dodaje da bi reprezentativac, Zeničanin Elvir Purić koji igra za 3K Sarajevo, mogao biti i novi selektor.

Alagić ističe da će sutra svi reprezentativci doći o svom ili trošku klubova, a da će sudije suditi besplato. Grad Zenica im je osigurala besplatno dvoranu, a ratni komandant Ibrahim Purić i ručak u hotelu.  

Susreti se igraju u Areni, po sljedećem rasporedu: BiH - Srbija (11,30), Srbija - Hrvatska (13) i BiH - Hrvatska (14,30). Na spisku naše reprezentacije nalaze se sljedeći igrači: Fadil Velibašić (kapiten, Sana, Sanski Most), Elvir Modronja i Igor Ignjtaović (Vrbas, Banja Luka), Adnan Šečić, Sabahudin Šušnjar i Ramo Rekanović (Una-Sana, Bihać), Nihad Majstorić i Elvir Purić (3K Sarajevo, Sarajevo), Edis Imširević i Senad Mešić (Zmaj, Gradačac). 

Treneri su Suad Šutić-Braco (Njemačka) i Novo Trifunović (Bijeljina), a direktor Alaga Pašić (Una-Sana, Bihać).

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.