KOŠARKA

Jackson razbija Knickse

Razmjena tri tima u NBA ligi

Autor:E. J.

6.1.2015

Obavljena je i prva velika igračka razmjena u novoj NBA sezoni. Predsjednik New York Knicksa Phil Jackson objavio je da su Njujorčani angažirali krilo Loua Amundsona, centra Alexa Kirka i pravo izbora u drugoj rundi drafta 2019. godine iz Cleveland Cavaliersa te krilo Lancea Thomasa iz Oklahoma City Thundera kao dio razmjene u koji su bila uključena tri kluba iz najjače košarkaške lige svijeta.

Bekovi Knicksa Iman Shumpert i J.R. Smith preselili su se u Cavalierse, dok je bek Cavaliersa Dion Waiters postao novi član Oklahome. Također, Knicksi su otpustili centra Samuela Dalemberta.

- Tražimo tip igrača koji bi se uklopio u stil koji želimo prezentirati navijačima. Također, ove transakcije dat će nam više fleksibilnosti u "salary capu" za naredne sezone - rekao je legendarni Jackson, čovjek sa dvije igračke i 11 trenerskih titula, koji se u Knicksima, na funkciji predsjednika, nalazi pred najvećim izazovom u karijeri.

Posljednji naslov Knicksi su osvojili još 1973. godine, kada je upravo Jackson nosio njihov dres.

Trenutno su zakovani za posljednje mjesto Istočne konferencije sa samo pet pobjeda u 37 mečeva, što svjedoči o još jednoj očajnoj rezultatskoj sezoni koju će Jackson, očito, pokušati iskoristiti kako bi trejdovima "razbio" gubitnički tim i stvorio pretpostavke da u ljeto 2015. krene u još jednu rekonstrukciju Knicksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.