KOŠARKA

Spreman sam pomoći u borbi za opstanak

Damir Krupalija priključio se Bosni

Autor:E. JESENKOVIĆ

7.1.2015

Damir Krupalija trebao bi u nastavku sezone nositi dres Košarkaškog kluba Bosna-Royal i to nakon što je u svojoj domovini do sada odigrao samo jedan meč, u pauzi između dva inozemna angažmana, prije nekoliko godina u Vogošći u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

- Moram priznati da malo znam o domaćem šampionatu. Čak i kad otvorim internetsku stranicu Saveza, imena koja vidim malo mi znače jer su to sve relativno mladi momci i možda će to, barem za mene, biti mali problem u pripremama pred utakmicu. No, nadam se najboljem - kaže 35-godišnji krilni centar i objašnjava razloge dolaska u Bosnu iz francuskog Nansija:

- Francuzi su doveli američkog centra, koji im, kako su procijenili, profilom više odgovara. Mogao sam ostati, trenirati i čekati da se situacija eventualno okrene u moju korist, ali smo sjeli i korektno dogovorili prekid saradnje.

Što se tiče Bosne, vratio sam se u Sarajevo i kontaktirao s nekoliko ljudi iz kluba. Spreman sam igrati, njima je pomoć potrebna kako bi pokušali ostati u ligi i bit ću tu na otvoreni ugovor, što znači da mogu otići ako "izleti" neka povoljnija ponuda.

Damir je košarkaški stasao u Sjedinjenim Američkim Državama, uspješno je igrao za Ilinoj univerzitet, a nakon jedne ljetne NBA lige odlučio je sportsku sreću ipak potražiti u Evropi.

- Promijenio sam veći broj klubova i mogu reći da mi je svugdje bilo relativno dobro. U ovih 12 godina zaista nije bilo velikih problema, ja sam zadovoljan - rekao je bivši bh. reprezentativac.

Igrao na EP-u 2003.

Krupalija je između 2003. i 2009. bio član reprezentacije BiH, no upisao je samo 18 nastupa u takmičarskim mečevima (122 poena), uključujući Evropsko prvenstvo 2003. u Švedskoj.

- Meni su povrede dolazile u najnezgodnije vrijeme, posebno kad je riječ o reprezentaciji, kao što je bio slučaj pred Eurobasket 2005. u Beogradu. Međutim, to je sastavni dio posla i s tim sam se morao pomiriti - kaže Damir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.