Zeničani predstavili sva tri pojačanja

Čelik pred subotnji nastavak Lige 12

V. B.

Čelik će u nastavku košarkaške Lige 12, kao što je poznato, biti jači za iskusnog trenera Mladena Jojića, te igrački ništa manje iskusne beka-povratnika Dinu Hodžića i makedonskog centra Tomču Sokolova, koji bi trebali biti i garancija opstanka u Ligi. Prva prepreka na tom putu u subotu će im pred njihovim navijačima u Areni (20 sati) biti jedan od direktnih konkurenata za opstanak, višegradska Varda HE.

- Svakog respektiram, ali svaki je protivnik dobar koliko mu mi dozvolimo... Tip sam tenera kod kojeg nema demokracije, jer ja odgovaram za rezultat i znam šta i kako treba raditi. Ako igraču objasnite autoritetom znanja, on tu više nema šta da priča. Moje je da isprovociram i iz njih izvučem najbolje - istakao je danas na press-konferenciji Jojić, koji dodaje da jako vjeruje u sebe, igrače i klub. Da je suprotno, ne bi ni dolazio.

- Jedini nam problem može biti faktor vrijeme, ali nije mi prvi put da preuzimam ekipu u pola sezone - kaže Jojić, koji je, ističe, imao trnovit trenerski put, koji je gradio, uglavnom, u inostranstvu.

Sokolov i Hodžić su, također, uvjereni da s ovim kadrom ne bi trebalo biti problema, ali uputili su i poziv navijačima da ih podrže u ovom važnom meču.

- Ova ekipa i priča je puno ozbiljnija nego prošle godine, kada smo bili i u A1 ligi. Mislim da možemo postići i puno više od cilja da ostanemo - smatra Hodžić.

Sokolov je dodao da zna šta se od njega očekuje, a da su ga i u klubu i u gradu odlično primili.     

- Devet sezona karijeru gradim van svoje zemlje, a znam dobro s kim ću ovdje raditi. Došao sam s jasnim ciljem i na nama je samo da puno radimo - poručuje Sokolov.

Od povratka beka Dine Begagića nema ništa, jer se on odlučio prihvatiti ponudu A1-ligaša Proma iz Donjeg Vakufa.

 

NA VRH

Podijeli članak na