KOŠARKA

Sparsi danas su posjetili djecu Doma bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Organiziran je obilazak štićenika Doma, te druženje s košarkašima

Fena

9.1.2015

Predstavnici Omladinskog košarkaškog kluba Spars danas su posjetili djecu Doma bez roditeljskog staranja na Bjelavama.

Tom prilikom s direktorom Doma na Bjelavama Saudinom Đurđevićem razmatrane su mogućnosti saradnje u narednom periodu.

Predstavnici kluba su istakli važnost pomoći i ulaganja u štićenika Doma i njihovu budućnost.

- Oni moraju biti potpuno ravnopravni s ostalom djecom i nikada zanemarivani. Neophodno im je osigurati adekvatne uvjete za život dostojan svakog djeteta i jednake mogućnosti za učenje, rast i napredovanje - jedinstven je stav predstavnika kluba i direktora Doma - saopćeno je iz OKK Spars.

Predstavnci Sparsa uručili su djeci zimske jakne, a mališani su bili vidno sretni i neizmjerno zahvalni predstavnicima kluba.

Organiziran je obilazak štićenika Doma, te druženje s košarkašima.

Između ostalog, juniori OKK Spars, Edin Atić i Fahrudin Manjgafić poklonili su djeci i košarkaške lopte, a mališani su izrazili želju da ih gledaju i bodre na utakmicama. Podršku će pružiti Sparsima na utakmici protiv Širokog koja će biti odigrana u utorak, 13. januara.

Direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave Saudin Đurđević rekao je da je nažalost sve manje onih koji mogu pomoći, jer je socioekonomsko situacija sve teža i sve komplikovanija.

Admir Sakoč, generalni sekretar OKK Spars je naglasio da je današnja donacija skroman početak saradnje, te da će u narednom periodu predstavnici kluba kroz različite programe i projekte pomoći štićenicima Doma, te im omogućiti da treniraju i druže se s djecom u školi košarke OKK Spars, saopćeno je iz kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.