KOŠARKA

Skaut LA Lakersa na utakmici Sparsa i Širokog

Slavni NBA klub prati talente sarajevskog kluba

E. J.

13.1.2015

Glavni skaut LA Lakersa za Evropu Antonio Marceiras upravo je stigao u Skenderiju gdje će prisustvovati derbiju košarkaškog prvenstva BiH između domaćeg Sparsa i ekipe Širokog.

Marceiras je sa zadovoljstvom dao izjavu za "Dnevni avaz" naglasivši da je ovo prvi njegov boravak u Sarajevu nakon što je 2006. godine posmatrao završnicu Jadranske lige, a nije krio da su u njegovom, kao i mnogim drugim klubovima iz najjače svjetske košarkaške lige, interesantni talenti Sparsa.

- Sparsi su već i u svijetu postali poznato po izvanrednom radu s mladim igračima. Međutim, o imenima igrača zbog pravila NBA lige i mog kluba u ovom momentu ne bih mogao govoriti, rekao nam je Marceiras.

Iako skaut Lakersa nije želio govoriti konkretno o imenima, sasvim je logično da se radi prije svega o skautiranje dva najveća talenta Sparsa Nedima Buze i Edina Atića.

Kako je Marceiras rekao nekada je radio u dva najveća španska kluba, Barceloni i Realu Madridu te nam je otkrio da je legendarni bh. košarkaš Mirza Delibašić bio njegov sportski idol.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.