KOŠARKA

Ključna utakmica za Slobodu

Tuzlaci u Mejdanu dočekuju Sparse lidera na tabeli

E.M.

14.1.2015

Vjerovatno najzanimljiviji  susret 14. kola muiške košarkaške lige BiH,  odigrat će se u velikoj dvorani Mejdana.

U subotu 17. januara od 19.30 sati snage će odmjeriti Sloboda i prvoplasirani Spars, čije rivalstvo seže još iz A1. ligaškog takmičenja, kada su se ove dvije ekipe borile za prvu poziciju.

Sarajevska ekipa u ovogodišnjem prvenstvu još uvijek nije doživjela poraz, dok Tuzlaci  imaju šest pobjeda i sedam poraza, i trenutno se nalaze na sredini tabele.

U posljendjem kolu, OKK Sloboda je poražena u Širokom,ali ako žele da i dalje budu konkurentni za peto mjesto i plasman u završnicu,onda će morati dati svoj maksimalan učinak.

Trener Damir Mulaomerović traži puni angažman od svojih igrača, jer samo na takav način se njegov tim može susprostaviti lideru.

Sparsi su s druge strane u velikom naletu, 13. utakmica ne znaju za poraz i bez ikakve sumnje su favoriti u ovoj utakmici.

Ipak, poznavajući temperament navijača iz Tuzle, za očekivati je da velika dvorana Mejdan bude dobrano popunjena,a da gledaoci,odnosno navijači budu šesti igrač Tuzlaka.

Ovo bi na neki način mogla biti i presudna utakmica za OKK Slobodu, koja u naredna dva kola gostuje.

U slučaju novog neuspjeha, ekipa bi se u znatnoj mjeri udaljila od petog mjesta, koje je prije sezone postavljeno kao glavni cilj.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.