KOŠARKA

Košarkaši Galatasaraya stigli u Beogradi i pod jakim osiguranjem sprovedeni hotela

Uoči meča Eurolige

Fena

16.1.2015

Košarkaši turskog Galatasaraya, čarter letom iz Istanbula, točno u 12:12 sati, stigli su danas u Beograd

Ekipu iz Istanbula, na čelu sa trenerom Erginom Atamanom, ali i srpskim igračima Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovom, u ime domaćina, dočekao je direktor Crvene zvezde Davor Ristović.

Kako javlja reporter Tanjuga, policajci, uniformirani i u civilu, blokirali su dolazni peron u zračnoj luci, a izaslanstvo Galatasaraya, u dva autobusa, u jednom su igrači i stručni stožer, a u drugom članovi Uprave, uz jako policijsko osiguranje sprovedena je u hotel.

Duel srbijanskog i turskog predstavnika proglašen je utakmicom visokog rizika, nakon što je uoči prethodnog susreta istih rivala u Istanbulu, 21. studenog, došlo do sukoba navijača u kojem je ubijen navijač Zvezde Marko Ivković.

Tanjug navodi kako je na dijelu autoceste do zračne luke policija raspoređena na svakih stotinjak metara, dok je po jedno policijsko vozilo na svakom od izlaza.

Mjere sigurnosti u Beogradu su na najvišoj mogućoj razini, već od jutros policija je pojačala kontrole na prilazima glavnom gradu, a osim pripadnika Žandarmerije i beogradske policije, u pripravnosti su i Specijalna antireroristička jedinica i Protuterorističke jedinica.

U ulicama oko KOMBANK arene, kao i na dionici do hotela gdje su smješteni igrači Galatasaraya dodatno su angažirani i policajci u civilu.

Također, najavljena je rigorozna kontrola ispred Arene. Nitko bez ulaznice neće moći prići ni blizu, a na ulazima će navijačima biti oduzimani svi tvrdi predmeti poput upaljača ili metalnog novca.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraya bit će pod posebnim nadzorom i Eurolige, a o tome najbolje svjedoči činjenica da će duel uživo promatrati direktor natjecanja Dijego Guillen.

Sve ulaznice su rasprodate za samo dva sata, što znači da će duel pratiti blizu 20.000 gledatelja, koje je na fer i sportsko navijanje pozvao i srbijanski ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.