KOŠARKA

Halilović ili Hadžifejzović stižu u Čelik

Zeničani ne odustaje od borbe za opstanak

Autor:V. B.

18.1.2015

Sinoćnji poraz u kantonalnom derbiju od Kaknja (71:79), mada je po mnogočemu bio i očekivan, dodatno je alarmirao ljude u zeničkom Čeliku da se pojačaju pred odlučujuće utakmice. Trener Mladen Jojić, nakon poraza kući od Varde i u gostima kod Kaknja, traži novog igrača na poziciji krilnog centra, jer Dejan Mikić nije potpuno spreman.

- Poraženi smo zbog nedostatka igrača u rotaciji, ali dok se god igra ima šanse. Ostalo je još devet utakmica, ali treba nam visine i stabilnosti. Treba nam novi krilni centar, jer je naš stranac, koji bi trebao biti prevaga, spreman za samo 70 posto napora.

Meni treba, u ovakvoj situaciji, igrač koji m ože dati 120 posto- kaže Jojić, koji se nada novom igraču već za naredno kolu, o kojem dočekuju Zrinjski. Čelik ima skor skromnih 4-10 i nalazi se na pretposljednjem mjestu.    

Saznajemo da će klub sutra donijeti odluku da li će angažirati naše reprezentativno krilo, Tuzlaka Miralema Halilovića (23 godine, 205 centimetara), koji se pred Novu godinu razišao s litvanskim prvoligašem Džukijom (igrao 14,6 minuta i bilježio 6,1 poen i 3,7 skokova po meču) ili Seada Hadžifejzovića (26, 202), koji je igrao za Vogošću, Bosnu, Kakanj i Slobodu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.