KOŠARKA

Mulaomerović razmišlja o ostavci

Nakon još jednog poraza u nizu

E.M

19.1.2015

Treći uzastopni poraz, pretrpila je OKK Sloboda. U triler završnici, više sreće imali su košarkaši sarajevskih Sparsa, koji su 18. sekundi prije kraja, košem Igora Josipovića osigurali minimalnu pobjedu od 60:59. Iako je domaći tim imao stalno vodstvo, to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz. Sparsi su prvi i jedini put poveli 18. sekundi prije kraja, a Tuzlaci su vodili sa 9:0 i 25:10. Ipak, novi neuspjeh nagovjestio je i moguće povlačenje trenera Damira Mulaomerovića sa Slobodine klupe.

- Razmislit ću o ostavci, jer ovakav sudijski kriterij ne mogu razumjeti. Neću dozvoliti da Sloboda bude talac mog imena. Iste ove sudije sudile su nam u Širokom i mogu reći kako je ktiterij bio posve drugačiji. Zbog toga sada i govorim o suđenju, jer se neke stvari ponavljaju - kaže Mulaomerović.

Pred Slobodom su sada dva vezana gostovanja u Bileći i Sarajevu. Bit će teško, pogotovo nakn tri vezana neuspjeha, odnosno poraza.

- Sjest ću sa ljudima iz kluba i vidjet šta i kako dalje. Ponavljam da neću dozvoliti da Sloboda bude talac mog imena i da se neko ubuduće dokazuje na meni. – decidan je strateg Slobode.

Naredni dani, koji su pred nama dat će odgovor ostaje li Mulaomerović na klupi Slobode ili ne. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.