KOŠARKA

OTAC I SIN Amerikanci napravili unikatnu priču o Jusufu Nurkiću

Uživa u sve boljem statusu u NBA momčadi Denver Nuggetsima

(N. K.)

21.1.2015

Bivši igrač Zadra i Cedevite Jusuf Nurkić uživa u sve boljem statusu u NBA momčadi Denver Nuggetsima, pa i zanimljive priče s početka Jusufove karijere postaju zanimljive tamošnjim ljubiteljima košarke.

Nurkićev otac Hariz je 212 cm visoki i 200-tinjak kilograma teški policajac iz Tuzle. Priča koju košarkaški znalci s ovih prostora možda i znaju sada obilazi i SAD nakon što je renomirani košarkaški portal sbnation.com objavio priču o samom početku Jusufove karijere.

- Bosanski menadžer Enes Trnovčević čitao je novine jednog jutra i naletio na vijest da je lokalni policajac u tučnjavi svladao 14 osoba. Znao je koji mu je idući korak. Došao je gospodinu Harizu Nurkiću i samo ga pitao "Imate li sina?" Kada mu je otac pokazao tada 14-godišnjeg Jusufa koji tada još nije uopće trenirao košarku pitao je može li ga odvesti u kamp u Sloveniju.

Pristali su i tako je počela košarkaška priča danas perspektivnog NBA centra, piše na popularnom portalu, a prenosi Sport.ba.

Priče o teškoj Nurkićevoj ozljedi malo zatim, te peripetije s povjerenjem trenera, posudbe i ostatak puta do 16. izbora na draftu saznavat će postepeno. Za sada znaju da mu je otac "bosanski Bud Spencer" i da je 20-godišnji Jusuf na putu da postane veliki igrač.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.