KOŠARKA

Euroliga: Alba slavila u Istanbulu

Nijemci su ovom pobjedom zakomplicirali situaciju u grupi

Fena

23.1.2015

U susretu 4. kola E grupe TOP 16 košarkaške Eurolige berlinska Alba je u Istanbulu pobijedila Galatasaray 76-65.

Alba je ovom pobjedom, koju je izborila pred praznim tribinama jer je Galatasaray kažnjen, zakomplicirala situaciju u grupi. Njemački sastav su do druge pobjede predvodili Reggie Eedding sa 16, Marko Banić s 12, te Alex King s 11 koševa. Kod Galatasarayja kojem je to bio drugi poraz, najefikasniji su bili Zoran Erceg sa 19 i Vladimir Micov sa 15 koševa.

U drugom dvoboju iz ove grupe Real Madrid je pobijedio Panathinaikos 83-65 ostvarivši četvrtu pobjedu. Špance je predvodio Felipe Reyes sa 18 koševa i devet skokova. Kod gostiju najefikasniji je bio Esteban Batista sa 15 koševa.

Sutra se sastaju Žalgiris - Maccabi Tel Aviv, te Barcelona - Crvena zvezda. Na tabeli vodi Real Madrid sa četiri pobjede, Panathinaikos, Galatasaray i Alba imaju po dvije pobjede i poraza, a zatim slijede Maccabi (2-1), Barcelona (1-2), Žalgiris (1-2), te Crvena zvezda (0-3).

U susretu četvrtog kola F grupe CSKA je u Moskvi pobijedio Unicaja Malagu 101-74 ostvarivši i četvrtu pobjedu, dok je Unicaja doživjela i četvrti poraz. Ruse je predvodio sjajni Nando de Colo sa 28 koševa bez promašaja. Kod Unicaje najefikasniji su bili Will Thomas i Mindaugas Kuzminskas sa po 11 koševa.

U drugom susretu iz ove grupe Fenerbahče je na gostovanju pobijedio Emporio Armani 82-71. Jan Vesely je zabio 15 koševa za turski sastav, dok je Nemanja Bjelica dodao 14 koševa. Kod domaćina najefikasniji je bio Marshon Brooks s 24 koša.

U petak se sastaju Nižnji Novgorod - Anadolu Efes, te Olympiakos - Laboral Kutxa. Na tabeli grupe F vodi CSKA sa četiri pobjede, Olympiakos je drugi (3-0), a Fenerbahče treći (2-2). Slijede Anadolu Efes (2-1), Nižnji (1-2), Laboral Kutxa (1-2), Armani (1-3), te Unicaja (0-4).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.