KOŠARKA

Čelik bez novog centra protiv Zrinjskog

Zeničani sutra pod imperativom pobjede

V. B.

23.1.2015

Sa četiri uzastopna prvenstvena poraza, Čelik je pao na pretposljednje mjesto Lige 12 (skor 4-10), pa je sutrašnji meč 15. kola protiv Zrinjskog u Zenici (20 sati) za pulene Mladena Jojića,kako je danas na press-konferenciji istakao i pomoćni trener Muhamed Muminović, kvalifikacijski u borbi za opstanak.

Nadu da bi sutra mogli prekinuti niz poraza zenički su košarkaši svojim navijačima ulili dobrom igrom i trijumfom u srijedu navečer u Kupu BiH protiv favoriziranog Kaknja.

- Pobjeda protiv Kaknja je dobrodošla da podignemo poljuljano samopouzdanje, ali ova je utakmica puno važnija. Svaka domaća nam je kvalifikacijska, a nadamo se da ćemo nešto do kraja dobiti i u gostima - kaže Muminović, koji ističe da dobro rade i da su se igrači adaptirali na zahtjeve novog trenera.

Svi se nadaju da će Dino Hodžić (povreda ramena) i Srđan Damjanović (gripa), koji nisu igrali protiv Kaknja, sutra moći nastupiti, dok od novog krilnog centra, koji bi trebao zamijeniti Dejana Mikića, neće biti ništa do početka naredne sedmice.

- Drago mi je da su naši mladi igrači u utakmici protiv Kaknja dobro reagovali i pokazali da se na njih može ozbiljno računati, ali dali će moći i ponoviti tako dobru igru ja to ne znam. Teško je očekivati da tako dobro igraju svako veče - kaže kapiten Ivan Opačak, koji ističe da neće odustati od borbe.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.