KOŠARKA

Damir Krupalija: Razočaralo me je ponašanje trenera Širokog i čelnika ekipa

Nakon Bosnine pobjede nad Širokim

E. J.

23.1.2015

Teško je reći da je Damir Krupalija stigao u Bosna-Royal kao spasilac, ali da će bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine imati bitnu ulogu u nastojanjima "Studenata" da se izvuku iz skoro bezizlazne situacije i izbore opstanak, pokazalo se i u meču protiv Širokog.

Iskusni krilni centar (35) bio je na pragu tripl-dabla (13 poena, 12 skokova, 7 asistencija) u susretu 14. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, u kojem je Bosna oborila velikog favorita (84:80) za četvrtu ovosezonsku pobjedu.

Imamo šansi

- Liga je takva kakva jeste. Određene ekipe imaju veći kvalitet, ali nije to tolika razlika da ih ne možeš pobijediti kada imaju loš, a ti dobar dan.

Dosta toga je do htijenja, borbenosti, agresivnosti... Kad tako igraš, onda imaš neke šanse. Takav pristup imat ćemo i u subotu, u gradskom derbiju protiv Sparsa - kaže Krupalija.

Priznaje da fizički nije spreman za svih 40 minuta nego za kvalitetnih 20, ali protiv Širokog nije izlazio iz igre.

- Mislim da je prošlo 5-6 godina od kada sam igrao cijeli meč, ali to je sada pod imperativom pa se povremeno "šveram" u igri - priznao je Damir.

Burna utakmica

Krupalija je igrao košarku i studirao u Sjedinjenim Američkim Državama, nastupao je više od deceniju i u Francuskoj, Poljskoj, Španiji, Kipru... pa nas i nije začudio odgovor na pitanje šta je najveća novost za njega na domaćim parketima u odnosu na inozemne, naročito nakon burnog meča protiv Širokog u dvorani Skenderija.

- Iskreno, bio sam razočaran reakcijama gostujućeg trenera (Ivan Velić, op. a.) te ljudi iz rukovodstva oba kluba. Svašta se moglu čuti na račun sudija i to je moje najveće razočarenje. Ne mogu reći da nisu griješili, ali za sve postoji i način i vrijeme. Na to se sigurno nikada neću navići - kaže Damir te dodaje:

- Između nas, igrača, nije bilo problema na parketu, izuzev scene u kojoj su dvojica mladih košarkaša odlučila da odmjere snage i vide ko je jači. To donekle i mogu razumjeti, oni su, uostalom, zbog toga i isključeni.

Isključen i Velić

Odluke sudijske trojke (Damir Kunosić, Ernad Karović, Faruk Ališehović) zaista su usijale atmosferu u dvorani, ali za salvu uvreda i verbalnih prijetnji kojima su bili izloženi, nema opravdanja.

Utisak je da su sudije nakon nekoliko grešaka upale u niz kompenzacija na obje strane, što je podiglo nervozu, rezultiralo i isključenjem trenera gostiju Velića, kao i verbalnim napadima s tribina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.